Masoumeh u mbyt nga shalli i saj

Masoumeh Gheibi hyri në Organizatën Muxhahedin Khalq (MKO / MEK / PMOI / Kult i Rajavit) si jomuslimane kur ishte tridhjetë vjeç. Megjithëse ajo ua kishte deklaruar komandantëve, ajo ishte gjithnjë nën presion nga komandantët për t’iu bindur ligjit fetar të Islamit. Ajo u abuzua mendërisht dhe verbalisht nga komandantët e saj dhe më në fund ajo u abuzua seksualisht nga komandanti i divizionit me emrin MohammadReza.

Si pasojë, Masoumeh nxiti të largohej nga grupi por kërkesa e saj u refuzua. Ajo nuk u lejua të linte Kultin e Rajavit sepse udhëheqësit e dinin se sa më shpejt që ajo të largohej nga organizata, ajo do të zbulonte historinë e asaj që i ishte bërë. Prandaj, një komandante femër organizoi të mbante takim për Masoumeh për të zgjidhur problemin e saj me organizatën dhe për ta bindur atë të qëndronte në grup.

Por kur zbulojnë se Masoumeh nuk është në asnjë mënyrë e gatshme të heqë dorë dhe nuk do t’i besojë më MEK-ut, takimet u tensionuan dhe shtypën kur ata goditën me grushte dhe shqelma në fytyrë nga bashkëmoshatarët e saj Masoumeh aq ashpër sa ajo kaloi jashtë. Sipas dëshmisë së disa dezertorëve Masoumeh u mbyt nga shalli i saj rreth qafës.

Ndërkohë, në të njëjtën kohë kur Massoumeh ishte nën abuzime dhe tortura që çuan në vdekjen e saj, Massoud Rajavi po krijonte perandorinë e tij bazuar në një hegjemoni femërore!

Ajo u varros përfundimisht në Varrezat e Perlave në kampin Ashraf. Wasshtë deklaruar në grup dhe shkruhet në varrin e saj se ajo vdiq nga një sëmundje. Të gjithë shokët e saj në kampin Ashraf ishin të vetëdijshëm se ajo ishte e shëndetshme deri një ditë para vdekjes së saj. Sidoqoftë, si shumë krime të tjera të udhëheqësve të MEK, të gjithë anëtarët heshtën nga frika e vdekjes.

Ajo ishte 35 vjeç kur u vra në 1993. Fëmijët e saj ishin ndarë nga ajo dhe ishin dërguar në Evropë menjëherë pasi ajo kishte hyrë në kult., Masoumeh Gheibi u vra në MEK ndërsa ende shpresonte të shihte përsëri fëmijët e saj pas largimit të saj.

Exit mobile version