Konferenca për të drejtat e njeriut, integrimi i Iranianëve që u larguan nga MEK dhe dëshmi të reja…

Sëfundmi është bëre e ditur dhe nepermjet rrejteve sociale te shoqates ASILA, por dhe në mediat shqiptare për konferencen e zhvilluar nga shoqata A.S.I.L.A. Kjo konferencë u krijua në kuader te te drejtave te njeriut ku sigurisht fokusi ishte i drejtperdrejt dhe per ish anetaret muxhahedin te cilet kane rrefyer publikisht dhe historite e tyre ne MEK.

Konferenca për të drejtat e njeriut

Mund te themi qe eshte shume e rendesishme qe zeri i nenave ne Iran qe perfaqesohen nga shoqata Nejat, ose ndryshe ne shqip shoqata e “Shpëtimit”, nëpermjet nje pune te madhe te shoqates ASILA është mundur te përhapet në cdo qytet te Shqipërisë.

Konferenca për të drejtat e njeriut

Kjo konference ishte nje pune e cila u realizua nga nje ekip i posacem i kesaj shoqate ku te gjithe sebashku ben te mundur te sjellin per publikun pjesemarres informacione se cfare ndodh brenda dyerve te MEK dhe se cfare traumash jonjerezore kane kaluar keta anetar per mbi 30 vite ne jeten e tyre.

Konferenca për të drejtat e njeriut

Ne ate salle te konferences ishin pjesemarrese shume nena shqiptare, ku nuk i mbajten dot lotet kur mesuan se ekzistojne fenomene te tilla te paprecedenta ku nje nene mos te mund te komunikoj me femijen e saj per 30 vite.

Konferenca për të drejtat e njeriut

Surpiza e kesaj konference ishte dhe nje moment shume i vecant, ku ne salle u shfaq z.Bijar Rahimi, i cili sapo u arratis nga MEK dhe menjehere shkoi ne organet policore dhe gjeti mbeshtetjen e tyre per te deklaruar se ai nuk deshiron te jetoj ne MEK. Z.Rahimi nje nder qindrat deshmitar te dal publikisht per te treguar se jeta ne MEK eshte nje mashtrim dhe me ne fund arriti te perqafoj vellain e tij dhe nipin e tij per here te pare pas kaq shume vitesh.

ASILA do te vij perseri ne shume aktivitete te tjera ku normalisht do te kryej misionin e saj me se miri.

Aldo Sulollari – Menaxher i Mediave ne shoqerine ASILA

Exit mobile version