Qendra Amerikane: PMOI ka fare pak shanse ta përmbysë regjimin iranian

Qëndra për Sigurinë e Re Amerikane pohoi që PMOI (MEK-u, iranianët e Manzës) kanë shumë pak shanse që të luajnë një rol të qënësishëm për të destabilizuar Republikën Islamike apo të rrëzojnë regjimin në Teheran, Kjo qendër, sic shprehet në uebsajtin e saj zyrtar “ka për qëllim të zhvillojë sigurinë kombëtare si edhe të elaborojë politika sigurie, që promovojnë dhe mbrojnë interesat dhe vlerat amerikane. Kjo qendër është e fokusuar në cështjet e terrorizmit dhe të luftës guerrile.”

Qendra thekson në një studim të sajin të quajtur “ Hapja ndaj Iranit….një Strategji e Re për Shtetet e Bashkuara”, që e përgatiti paraprakisht për zgjedhjet në SHBA, studim nga Ilan Goldenberg, Elisa Catalano Evers dhe Kaley Thomas, me qëllim që të identifikojë opsione të mundshme për administratën e re amerikane, që ta shtyjë mbrapsht Iranin drejt rrugës së negociatave gjatë v. 2021. “ PMOI (MEK-u) ka shumë pak shanse që të luajë një rol kuptimplotë në destabilizimin apo edhe përmbysjen e Republikës Islamike, por ama përkrahja ndërkombëtare për këtë organizatë ia ngre nervat udhëheqjes iraniane”

Exit mobile version