Zhdukja e Mbrojtësit të MEK-ut Hadi Sani Khani në Shqipëri – Letër Kryeministrit Edi Rama.

Letra e Manouchehr Abdi drejtuar Kryeministrit shqiptar në lidhje me zhdukjen me forcë të Hadi Sani Khani

Manouchehr Abdi, ish-anëtar i MEK, i cili ishte me një tjetër anëtar tjetër Hadi Sani Khani në Shqipëri për disa vjet, i ka shkruar një letër Edi Ramës, Kryeministrit shqiptar duke shprehur shqetësimin e madh të familjeve dhe ish-anëtarëve veçanërisht familja e Hadi Sani Khani mbi zhdukjen e tij me forcë.

Sankhani and Abdi
Hadi Sani-khani dhe Manouchehr Abdi

 

Teksti i letrës është si më poshtë:

I nderuar Kryeministër i Qeverisë së Republikës së Shqipërisë

Përshëndetje dhe përshëndetje,

Unë jam Manouchehr Abdi, një ish anëtar i Organizatës Mojahedin-e Khalq (MEK, MKO). Kjo organizatë terroriste tani është e vendosur në Shqipëri. Unë u largova nga kjo organizatë në vitin 2018 dhe jetova në Shqipëri për disa vjet dhe tani jetoj me familjen time në Iran.

Një mik i imi i ngushtë dhe i sinqertë është Z. Hadi Sani Khani, një banor i Tiranës dhe një ish anëtar i MEK, i cili u largua nga organizata në 2016. MEK i pagoi atij një pension azili për një kohë të shkurtër, por kur ai refuzoi pranoni një ofertë për të punuar me organizatën dhe për të spiunuar ish-anëtarët e tjerë, shtesat e tij u prenë. Hadi nuk kishte dokumente udhëtimi dhe nuk mund të largohej nga Shqipëria, as nuk u lejua të punonte, dhe ai u detyrua të punonte ilegalisht në Tiranë.

Ai ka qenë gjithmonë në kontakt me mua, por unë nuk kam dëgjuar prej tij për më shumë se një muaj. Unë gjithashtu u informova se ai nuk kishte qenë në kontakt me familjen e tij ose me ndonjë nga miqtë e tij gjatë kësaj kohe. Shqetësimi im u rrit kur kuptova që MEK kishte botuar një letër që i atribuohej Hadit në faqet e saj të internetit, e cila ishte plotësisht në kundërshtim me të gjitha deklaratat dhe shkrimet e Hadit gjatë këtyre 4 viteve. Hadi ishte një kritik aktiv dhe serioz i MEK dhe udhëheqjes së tij, Massoud dhe Maryam Rajavi. Ai ka dhënë intervista të shumta për mediat ndërkombëtare në këtë drejtim.

Hadi Sani-khani dhe Manouchehr Abdi

Me njohuritë që unë kam për Hadin si një mik të ngushtë dhe intim, nuk ka asnjë justifikim logjik për mungesën e tij të zgjatur të kontaktit me familjen dhe miqtë e tij. Një nga kritikat e tij serioze ndaj MEK ishte se zyrtarët e organizatës nuk i lejonin anëtarët të komunikonin me familjet dhe miqtë e tyre. Nëse ai do të mund të komunikonte, ai do ta bënte këtë nëse nuk u kap. Për katër vitet e fundit, ai kurrë nuk ka humbur lidhjet me familjen dhe miqtë. Si është që ai nuk ka qenë në kontakt për më shumë se një muaj dhe askush nuk di për të? A është rrëmbyer dhe burgosur në Shqipëri? Kush përfiton nga kjo lloj pune përveç MEK-ut? A është kontrabanduar nga Shqipëria sepse nuk ka dokumente udhëtimi? A u rrëmbye dhe më pas u largua nga vendi në mënyrë të paligjshme dhe me forcë?

Komplotet kundër z. Ehsan Bidi, një tjetër anëtar i MEK në Shqipëri gjatë një viti e gjysmë, nga elementët e korruptuar në aparatin e sigurisë kombëtare me kërkesë të MEK kanë shumëfishuar shqetësimet.

I dashur Z. Kryeministër, unë ju nxis të ndiqni zhdukjen me forcë të mikut tim të dashur Hadi Sani Khani në vendin tuaj në mënyrë që ai të gjurmohet dhe familja dhe miqtë e tij të lirohen nga shqetësimet e tyre.

Sinqerisht,

Manouchehr Abdi

8 Mars 2021

 

Exit mobile version