Defektuesit e MEK denoncuan krimet e MEK në Paris

Një numër largimesh të Organizatës Muxhahedin Khalq (MKO / MEK / PMOI / Kult i Rajavit) ndërmorën veprime për të denoncuar grupin për rrëmbimin e një ish-anëtari tjetër, Hadi SaniKhani.
Të larguarit nga MEK mblidhen në Paris

Dhjetëra ish-anëtarë të MEK shpërndanë fletushka dhe broshura për rastin e Sanikhani midis qytetarëve të Parisit dhe periferisë së tij. Hadi Sanikhani u rekrutua nga MEK në Turqi dhe më pas u kontrabandua në Irak për të qëndruar në sistemin e ngjashëm me kultin e grupit. Ai u arratis nga grupi pasi u zhvendos në Shqipëri, por pas disa vitesh ai u zhduk. Uebsajtet propaganduese të MEK botuan disa gazeta të supozuara të nënshkruara nga Sanikhani.
Defektuesit besojnë se udhëheqësit e MEK-së me siguri e kanë kontrabanduar Sanikhanin në territorin e Francës. Ata paralajmëruan autoritetet dhe qytetarët francezë për aktivitetet e paligjshme të MEK në Francë.

Exit mobile version