Maryam Rajavi është gjallë

Maryam Rajavi braktisi ndjekësit e saj për fatin e tyre në kampin e skllevërve Manez

Kohët e fundit kishte disa spekulime për vendndodhjen e Maryam Rajavi – që kujton zhdukjen e burrit të saj Massoud Rajavi në 2003, i cili që atëherë supozohet i vdekur dhe ende flet nga varri; i mungon ndokujt? Në mënyrë të ngjashme, Maryam Rajavi e cila, pa marrë parasysh se ku është në të vërtetë, ekziston plotësisht jashtë vetëdijes së mbi 80 milion njerëzve në Iran si kreu de facto i kultit MEK të cilin ajo e trashëgoi nga burri i saj, ka ardhur në jetë në Francë.

Disa vëzhgues që ndjekin nga afër çështje të tilla kanë konfirmuar lajmin: Maryam Rajavi, pasi u dëbua nga Evropa dhe u detyrua të kalonte dy vjet në Shqipëri, tani është shfaqur përsëri në Auvers sur Oise pranë Parisit. Në pamundësi për të udhëtuar me dokumentet e saj franceze, CIA rregulloi që asaj t’i jepej një pasaportë shqiptare e vulosur me një vizë nga Franca.

Rajavi i ka braktisur me kënaqësi ndjekësit e saj për fatin e tyre në kampin e skllevërve në Manez, i cili është i mbushur me COVID-19, dhe doli për të festuar të vdekur. (Shumë larg premtimit për ndryshimin e regjimit që ajo ka reklamuar për shumë prej një viti.) Rajavi është fotografuar në varrin e një njeriu që u largua nga forca ajrore iraniane dyzet vjet më parë. Ajo solli së bashku një zëvendësim për pilotin e vdekur Behzad Moezi – ish tekniku i tij i fluturimit dhe tani anëtar i MEK – dhe e veshi atë me të njëjtën uniformë të forcës ajrore nga ajo kohë; me sa duket për të treguar se ajo është kreu i Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare të Iranit të shkatërruar. MEK humbi identitetin e saj ushtarak kur humbi patronazhin e Saddam Hussein dy dekada më parë. Kjo nuk duket se e shqetëson Maryam Rajavi. Por poza e saj, me rroba civile duke dhënë një përshëndetje ushtarake,tregon vetëm se ajo nuk mësoi asgjë rreth etiketimit ushtarak gjatë dyzet viteve të fundit.

Ajo që bëhet shumë e qartë nga kjo vinitë e trishtuar e vogël është se administrata e Biden ende e konsideron MEK si një mjet të vlefshëm. CIA – e cila si institucion nuk ka asnjë busull moral – është e lumtur të vazhdojë të mbështesë Rajavin dhe të shfrytëzojë punën e skllavërisë të 2000 viktimave të kultit iranian në Shqipëri dhe është shumë memece për të kuptuar që familjet e këtyre viktimave janë të sinqerta në përpjekjet e tyre për të liruar të dashurit e tyre. Familja e Behzad Moezi u përpoq më kot ta parandalonte Maryam Rajavi që ta shfrytëzonte atë me vdekje pasi ajo e kishte shfrytëzuar atë në jetë * .

Ky ‘cirk’ është një kujtesë e zymtë, megjithatë, se i afërmi i të gjithë pasuesve të saj të vdekur janë familjet e tyre. Janë ata që duhet të vendosin se ku dhe si varrosen dhe nderohen të dashurit e tyre të vdekur. Megjithatë, edhe në vdekje Rajavi u mohon me mizori këtyre familjeve të drejtat e tyre natyrore. Turp për të. Turp për ata që e ndjekin me dashje. Dhe turp për administratën e Biden që mund të veprojë për t’i dhënë fund këtij rrënimi të pakuptimtë, por nuk zgjedh ta bëjë këtë.

* Një gjë që babai im na e bëri të qartë, kërkesa e tij e vetme, ishte që të mos i linte Muxhahedinët të përdornin trupin e tij për cirkun e tyre. Kjo është pikërisht ajo që bëri @Maryam_Rajavi. Në vend që të jemi në gjendje të mbajmë zi për babanë tonë, ne kemi kaluar javën e fundit duke u përpjekur ta luftojmë këtë kult nga larg.
– Maryam Moezzi (@maryam_moezzi) 16 janar 2021

Exit mobile version