Amir Aslan! Nëna juaj është Muxhahedi i vërtetë

Muxhahedi është një fjalë kuranore që do të thotë luftëtar i shenjtë. Ata që marrin pjesë në luftën e shenjtë janë Muxhahedinët (forma shumëse e Muxhahedit) sipas Kuranit. Aktualisht shumica e lëvizjeve islamike përdorin termin për të lavdëruar luftëtarët për kauzën e saj.

Organizata Mujahedin Khalq (MKO / MEK / PMOI / Kult i Rajavit) ishte një nga lëvizjet e para që e quajti veten si të tillë për të luftuar kundër Shahut të Iranit, Imperializmit Amerikan dhe më pas Republikës Islamike të Iranit!

Rezultati i gjysmë shekulli të “luftës së tyre të shenjtë” nuk ishte asgjë tjetër përveç disa mijëra viktimave, përfshirë civilë, ushtarakë, civilë iranianë, irakianë dhe amerikanë dhe politikanë. Si një grup i armatosur, MEK ka vrarë të paktën 17 mijë njerëz. Sidoqoftë, ajo u çarmatos nga ushtria amerikane në 2003 pas pushtimit amerikan në Irak. MEK nënshkroi një marrëveshje me ish armikun e saj Imperialist dhe filloi të ofrojë shërbime për ta. Ajo ka punuar si një forcë përfaqësuese për SHBA dhe aleatin e saj strategjik, Izraelin.

Sidoqoftë, viktima të MEK nuk janë vetëm ata që u vranë në operacionet e tij terroriste. Rendi dhe dosja e grupit janë viktimat kryesore sot. Ata janë nën sundimin e ngjashëm me kultin e Maryam Rajavi dhe burrit të tij të zhdukur Massoud Rajavi. Ata janë të izoluar në kampin e grupit nën presionin e përditshëm të indoktrinimeve të kultit të personalitetit të Masoud.

Në 2005, Human Rights Watch (HRW) publikoi një raport mbi shkeljet e të drejtave të njeriut që ndodhnin brenda Kampeve të MKO-së. Raporti u bazua në intervista me 12 ish-anëtarë të grupit që tani jetojnë në Evropë. Ata folën për abuzime duke filluar nga paraburgimi, izolimi, rrahjet dhe torturat. Sipas dëshmive, të paktën në dy raste torturat e anëtarëve të MEK kanë çuar në vdekje brenda burgjeve të MEK.

Në mes të vitit 2009, Korporata Rand e Financuar nga Pentagoni gjithashtu botoi një raport të titulluar ‘ Mujahedin-e Khalq në Irak: Një politik politik ‘. Raporti i RAND ripohoi gjithashtu që MEK abuzon me anëtarët e vet me qëndrime të ngjashme me kultin. Raporti pohoi se anëtarët e MEK janë për shkak të larjes së trurit, privimit të gjumit, punës së detyruar dhe beqarisë së detyrueshme. Raporti miratoi që mospajtimi në grup mund ta çojë një anëtar në izolim dhe torturë.

Në të vërtetë, gradat dhe dosjet e MEK kanë familje jashtë grupit të cilët nuk kanë qasje te të dashurit e tyre brenda grupit. Ata janë të shqetësuar për fatin e tyre, veçanërisht sepse çdo ditë, ata lexojnë dhe dëgjojnë dëshmitë e atyre që e devijuan grupin. Ata dëgjojnë histori të tmerrshme të shtypjes si kulti në MEK kështu që dëshirojnë të përpiqen më të mirën për të ndihmuar të dashurin e tyre të lirohet nga grupi.

Soraya Abdollahi është nëna e një prej pengjeve të MEK. Djali i saj AmirAslan Hassanzadeh u rekrutua nga agjentët e MEK kur ishte shumë i ri.

Znj. Abdollahi është përpjekur të lirojë AmirAslan nga duart e udhëheqësve të MEK, për më shumë se dy dekada. Ajo ka ndërmarrë çdo lloj veprimi ligjor për t’i bërë thirrje bashkësisë ndërkombëtare për lirimin e djalit të tyre.

Amir Aslan

Ajo është takuar me disa autoritete në Iran, Irak, Evropë dhe Kombet e Bashkuara. Ajo i ka shkruar kaq shumë letra kujtdo që mund të bëjë gjithçka për to. Ajo ka themeluar një OJQ të quajtur “Nënat, Viktimat e Harruara” për të ndihmuar që zëri i nënave të anëtarëve të MEK të dëgjohet. Ajo ka nisur disa fushata për të mbledhur nënshkrime për të bërë qeverinë shqiptare të marrë masa në mënyrë që të ndihmojë banorët e Ashraf të zgjedhin për fatin e tyre.

Siç pritet, ajo është etiketuar nga MEK si agjente e Inteligjencës Iranian. Udhëheqësit e MEK madje e bënë AmirAslan të paraqitej në kanalin e tyre televiziv për të fyer nënën e tij duke e akuzuar atë si “agjentja e regjimit” por znj. Abdollahi nuk e ndaloi luftën e saj për të çliruar djalin e saj dhe fëmijët e nënave të tjera.

A nuk mund të konsiderohet një luftëtare e shenjtë motivi i vetëm i së cilës është dashuria për djalin e saj? A nuk po lufton ajo me të vërtetë për një kauzë të shenjtë: çlirimin e qindra individëve që janë marrë peng nga Kult i Rajavit?

Mazda Parsi

Exit mobile version