Dr Samineh Sadat Mozaffar Moqaddam, motra e Seyyed Nafis, letër për kryeministrin e Shqipërisë

Z. Edi Rama, Kryeministër i Republikës së Shqipërisë

Unë jam Samineh Sadat Mozaffar Moqaddam, kirurg oral dhe maksilofacial, motra e Seyyed Nafis Mozaffar Moqaddam, e cila aktualisht jeton në kampin Muxhahedin -e Khalq (MEK) në vendin tuaj, dhe nuk kam asnjë lidhje me vëllain tim.

Samine mozafar moghadam - sister of nafise

Vendi juaj pranoi anëtarët e MEK si mysafirë të përkohshëm rreth vitit 2016, sipas një marrëveshje të arritur në Gjenevë midis Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët, qeverisë amerikane dhe qeverisë shqiptare.

Këta individë duhej të ishin në gjendje të lëviznin lirshëm pas procesit të privimit, dhe të rifitonin karakterin e tyre të pavarur dhe njerëzor, si rezultat i praktikave të gjata kulturore në Irak nën udhëheqjen e Saddam Hussein në kampe të MEK për shumë vite. Ishte premtuar se ata mund të shkojnë në vendin e tyre të preferuar dhe të fillojnë një jetë të re dhe të gëzojnë të njëjtat të drejta themelore të njeriut si çdo refugjat tjetër në Evropë.

Fatkeqësisht, veprimet e administratës së Presidentit Donald Trump dhe presioni ndaj qeverisë shqiptare jo vetëm që nuk kanë arritur ta bëjnë këtë, por kanë rrezikuar më tej situatën në një kamp të mbyllur dhe të rrezikshëm në vendin tuaj që Shtetet e Bashkuara iu kishin dhuruar kultit Raxhavi. Është interesante që kampi u riemërua Ashraf, i cili në vetvete rikujton të njëjtin kamp kulti të frikshëm Ashraf si ai Sadamit në Irak.

Kulti terrorist i Rajavi është përgjegjës për vdekjen e të paktën 12,000 njerëzve brenda Iranit dhe ka qenë i përfshirë në mënyrë aktive në luftën e zhvilluar nga Iraku kundër Iranit për shumë vite. Kulti është gjithashtu përgjegjës për vrasjen e qytetarëve kurdë dhe shiitë në Irak në bashkëpunim me ushtrinë e Saddam Huseinit, duke shkelur edhe të drejtat më themelore të njeriut të anëtarëve të tij.
Fatkeqësisht, kultit terrorist tani i është dhënë mundësia që anëtarët e tij t’i mbajnë në izolim të plotë nga bota e jashtme, dhe të vazhdojnë t’i mbajnë ato dhe të shkelin të drejtat e tyre njerëzore, përfshirë të drejtën për lidhje familjare.

Jam krenare për atdheun tim që nuk do të skuqet përballë shtypjes së ndonjë superfuqie. Si autoriteti më i lartë i një vendi të pavarur me një kulturë të pasur dhe historike që ka lidhje të forta dhe të rëndësishme me kulturën e vendit tim të dashur Iranit, unë do të dëshiroja t’ju kërkoja të mos bini nën barrën e forcës amerikane dhe të ndihmoni vëllain tim Seyyed Nafis Mozaffar Moghaddam të jetë në gjendje të takojë familjen e tij ose të jetë në kontakt dhe gjithashtu të jetojë lirshëm dhe të ketë të drejtë të zgjedhë dhe të provojë dashurinë e vërtetë e cila është dhurata më e madhe hyjnore.

Me respekt,
Samineh Sadat Mozaffar Moqaddam, motra e vuajtur e Seyyed Nafis Mozaffar Moqaddam

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button