Komanda muxhahedine e Maryam Rajavit ben thirrje per sulme terroriste

Komanda muxhahedine e Maryam Rajavit qe eshte strehuar ne Shqiperi ne kampin paraushtarak te Manzes ne date 9 mars 2021 ka botuar nje mesazh terrorist ne faqen zyrtare te muxhahedineve iraniane. Mesazhi i cili pretendohet te jete leshuar nga kryetari suprem i kultit muxhahedin Massoud Rajavi (i cili besohet te kete vdekur pasi eshte plagosur nga amerikanet ne Irak) ben thirrje per lufte dhe vrasje ndaj zyrtareve iraniane. Mesazhi i muxhahedineve per vrasje te zyrtareve iraniane ka ardhur pas hapjes se nje procesi gjyqesor ne Teheran kunder MEK-ut, ku komanda muxhahedine po gjykohet per krimet e saj kunder civileve.
Letra e Massoud Rajavit ku behet thirrje per vrasje zyrtaresh ne Iran

Ne mesazhin qe komanda muxhahedine ka leshuar ne emer te Massoud Rajavi shkruhet:

“Unë u bëj thirrje të gjithë bashkatdhetarëve të mi që të japin emrat dhe adresat e agjentëve të inteligjencës, mercenarëve, civileve, xhelatëve, fëmijëve të xhelatëve gjyqësorë, Basij-it dhe IRGC-së. Keto emra duhet te cohen në qendrat e kryengritjes për ditën e madhe të drejtësisë dhe ligjit. Gjatë revolucionit anti-monarkik dhe në fillim të tradhtisë dhe krimit të Khomeinit, kryengritësit revolucionarë bërtitën:

Arma e popullit tonë le të shkrepet në gjokset e tradhtarëve”

Letra me thirrje terroriste nga Massoud Rajavi botuar ne faqen mojahedin.org

Rajavi threat Iran leaders to terror
Komanda muxhahedine e Maryam Rajavit ben thirrje per sulme terroriste

Nga mesazhi i mesiperm komanda muxhahedine iraniane leshon urdher global nga mbeshtetesve te saj qe:

1. Te bejme lista me zyrtare iraniane qe duhen ekzekutuar.
2. Emrat e tyre te dergohen ne qendrat muxhahedine
3. Personat qe do futen ne keto lista me pas do te vriten me pushkatim.
Me lajmin qe komanda muxhahedine e Manzes ka botuar ne faqen e saj www.mojahedin.org ata kane konsumuar krimet e parashikuara ne Kodin Penal te Republikes se Shqiperise:
Neni 232/a
Nxitja, thirrja publike dhe propaganda për kryerjen e veprave me qëllime terroriste (Shtuar me ligjin nr. 9686, datë 26.2.2007, neni 19) Nxitja, thirrja publike, shpërndarja e shkrimeve ose propaganda në forma të tjera, që synon mbështetjen ose kryerjen e një apo më shumë veprave për qëllime terroriste dhe për financimin e terrorizmit, nëse nuk përbën vepër tjetër penale, dënohet me burgim nga katër deri në dhjetë vjet.
Neni 232/b
Kanosja për kryerjen e veprave me qëllime terroriste (Shtuar me ligjin nr. 9686, datë 26.2.2007, neni 19) Kanosja serioze për kryerjen e veprave për qëllime terroriste, që i bëhet një autoriteti publik, edhe të një shteti tjetër, institucioni apo organizate ndërkombëtare, dënohet me burgim nga tetë deri në pesëmbëdhjetë vjet.
Drejtori e Pergjithshme e Policise se Shtetit, Antiterrori, Prokuroria dhe SPAK-u me kete thirrje per lufte nga komanda muxhahedine e Manzes vihen para nje sprove te rende.
A do te zbatohet ligji ne Shqiperi apo MEK-u do lejohet qe te thyej Kodin Penal te Shqiperise dhe bej thirrje per akte terroriste dhe ndoshta edhe nisi dhe te vrasin njerez?

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button