Raporti i ATV mbi konferencën Nejat Albania

Shoqata Nejat Albania, nen sloganin “Te gjithe jemi te bartabarte” dha mesazhe te forta sensibilizuese duke I dhene nje rendesi te vecante dhe komunitetit Iranian ne shqiperi te cilet kane zgjedhur te jetojne te lire ne shqiperi duke krijuar dhe familjet e tyre ketu dhe nje jete nga e para.

Ka qene vet dhe suportuesi i shoqates Nejat ne Iran i cili ka bere nje falenderim shume te madh per institucionet shqiptare te cilet e kane mbeshtetur kete komunitet ne shqiperi duke u integruar me se miri ne fusha te ndryshme profesionale, por dhe duke u dhene nje mundesi per te krijuar nje jete qe u kishte munguar Brenda kampit te MEK.

Ibrahim Kodovandeh drejtuesi I shoqates Nejat eshte shprehur se organizata e MEK I mbajti te mbyllur anetaret e saj dhe u hoqi te drejtat themelore te njeriut. MEK pretentoj se do te bente nje opozite e cila u premtoj demokraci dhe liri, por u mori te drejten per te komunikuar me familjet e tyre, dhe u mori te drejten per te jetuar te lire.

Shoqata Nejat Albania operon ne kuader te integrimit te ketij komuniteti te huaj ne shqiperi, de u ka bere te mundur te mbroj statusin e te drejtave te njeriut duke mundesuar dhe rikontaktin me familjet e tyre qe kane ne Iran por dhe duke krijuar nje jete te stabilizuar ne shqiperi.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button