Shoqata Nejat Albania – Konferenca e festës së gruas dhe nënës

Konferenca e Ditës Ndërkombëtare të Gruas në selineNejat në Tiranë të premten, 8 Mars 2024

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, në selin e Shoqatës Shqiptare Nejat u mbajt një konferencë me pjesëmarrjen e më shumë se 40 grave shqiptare aktive në fushën e të drejtave të gruas dhe nënës. Në këtë program, anëtarë të medias, përfshirë grupin, morën pjesë dhe folën me kanalin 1 Tirana dhe 1 Tirana ATV, të cilët janë producentë të televizioneve që prodhojnë filma dhe lajme.
Në fillim të mbërritjes, zonjat pjesëmarrëse vizituan ekspozitën e fotografive dhe karikaturave të Shoqatës Shpëtimi i Shqipërisë në oborrin e vilës së shoqatës dhe mësuan për shkeljen e të drejtave të njeriut brenda kampit të Muxhahedin Khalq në Shqipëri, veçanërisht të drejtave të familjeve. dhe nënat.

Në këtë takim, znj. Erisa Idrizi, kryetarja e Organizatës së Grave të Nejati Albania, përshëndeti të gjithë të ftuarit dhe prezantoi folësit dhe lexoi deklaratën e Organizatës së Grave të Nejati Albania me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Në fund kjo deklaratë u nënshkrua nga të gjithë pjesëmarrësit në ceremoni
Kryetarja e Komitetit të Mbrojtjes Studentore të Shoqatës Angjela Doçi më pas znj.Angela Doçi

Një fjalim mbajti Nejat Albani. Ai prezantoi deklaratën e këtij komisioni dhe në këtë mënyrë komisioni i mbrojtjes së studentëve të Shoqatës Nejat shpalli ekzistencën e tij në këtë ceremoni dhe filloi zyrtarisht punën e tij si zyrtar për çështje juridike të Shoqatës Ela Deda, më pas u bë Ela Deda aktiviste për të drejtat e nënës. si dhe znj. Etleva Sulollari, Eltisa Bilo dhe Lirije Abazi, anëtare të Këshillit të Shpëtimit të Shqipërisë folën për gratë e Shoqatës Shqiptare të Shpëtimit.

Folësit bënë deklarata në lidhje me Ditën Ndërkombëtare të Gruas dhe situatën e të drejtave të njeriut të anëtarëve të kampit Rajavi në Shqipëri.Në fund të konferencës, rezoluta drejtuar zyrtarëve përgjegjës në qeverinë shqiptare u nënshkrua nga të gjithë pjesëmarrësit. në konferencë, në mënyrë që teksti dhe nënshkrimet e saj të jenë të disponueshme.Do të vendosen personat përkatës, tekstet e leksioneve do të publikohen më vonë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button