Arratisja e suksesshme e pesë muxhahidëve femra nga kulti Raxhavi

Përshpejtimi i rrënimit të kultit Raxhavi edhe përkundër premtimeve të përkrahësve amerikanë të Raxhavi dhe me përpjekjet e familjeve të pjesëtarëve të burgosur të Moxhahedin.

Sipas informacioneve nga Shqipëria, familjet e anëtarëve të cilët akoma po mbahen peng në kultin Raxhavi, posaçërisht familja e Mohamedi dhe reflektimi shtypës, vazhdojnë akoma, ndërsa Someja Mohamedi dhe prindërit e saj zotëri dhe zonja Mohamedi, janë reflektuar në të gjitha mediat dhe shtypin shqiptar dhe sajtet për mbrojtjen e të drejtave të njeriut në botë dhe Iran, përves kësaj, reflektimi i gjerë i intervistave të të larguarve, veçanërisht të grave të ndara nga grupi Moxhahedin, si znj. Fereshteh Hedajeti dhe gra të tjera, në protestat kundër një situate të tillë, dëshmohet për kufizime mendore dhe fizike të vendosura nga kulti Raxhavi, ndërsa gratë moxhahide edhe përkundër kësaj kanë ikur nga ky kult.

Deri tani, është konfirmuar arratisja e këtyre grave:

  • Marzie Kebadi,
  • Serur Selami (Rezai)
  • Sara Haftberaderan (bija e Reza Haftberaderan, ndërsa vajza tjetër Saba iu vra në kampin Ashraf)
  • Rahle Zabeti,
  • Mozhgan Taghipur (e njohur si pilotja)

Urojmë lirimin e këtyre grave moxhahide dhe çlirimin nga skllavëria e Raxhavi posaçërisht z. Mostafa Mohamedi dhe bashkëorten e tij dhe grat tjera të ndara me theks të veçantë znj. Fareshte Hedajeti dhe grat tjera të ndara në të kaluarën që patën ndikim të rëndësishëm në lirimin e tyre si dhe i urojmë të gjithë njerëzit liridashës dhe aktivistët e të drejtave të njeriut.

Me shpresën që edhe Someja Mohamedi dhe somejat e tjera të burgosura në kultin skllavëror Raxhavi do të shpëtohen së shpejti.

Davud Bakervand Arshad

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button