Drejtori i Përgjithshëm i shoqatës Nexhat i dërgon letër eurodeputetes Znj. Maria Arena

Drejtori i Shoqatës Nexhat të Iranit, Z. Ebrahim Khodabandeh, i ka dërguar një letër të hapur eurodeputetes dhe Kryetares së Nënkomitetit të Parlamentit Evropian për të Drejtat e Njeriut (DROI), Znj. Maria Arena.
Znj. Maria Arena, Eurodeputete, Kryetare e Nënkomitetit të Parlamentit Evropian për të Drejtat e Njeriut (DROI).

Ebrahim Khodabadne - Arena - hr

E nderuar zonjë,

Përshëndetje!
Në emër të familjeve të vuajtura të anëtarëve të Organizatës së Muxhahedinëve-e Khalq (MEK, Kulti Rajavi), me seli në kampin e organizatës Ashraf 3 në Shqipëri, unë do të doja t’ju informoja se kjo organizatë, për shkak të sjelljes së saj të kultit, ndalon anëtarët nga komunikimi me botën e jashtme, veçanërisht me familjen dhe miqtë.
Kohët e fundit, një peticion u nënshkrua nga më shumë se 11,000 të afërm, të njohur dhe miq të anëtarëve të MEK, në Iran dhe vende të tjera, të cilët kërkuan nga qeveria shqiptare t’i lejojë ata të kontaktojnë të dashurit e tyre brenda kampit të MEK. Gjithashtu, më shumë se një mijë letra u dërguan individualisht me fotografi, specifikime dhe dokumente zyrtarëve shqiptarë, si dhe organeve evropiane dhe ndërkombëtare me të njëjtën kërkesë. Fatkeqësisht, nuk u mor asnjë përgjigje.

Zyrtarët e MEK jo vetëm që i injoruan këto kërkesa, por gjithashtu kërcënuan, fyen dhe shpifën për media dhe personalitete që kishin mbështetur këtë kërkesë të të drejtave të njeriut, dhe për fat të keq qeveria shqiptare po bashkëpunon në mënyrë të paarsyeshme me këtë kult terrorist.

Ju jeni të vetëdijshëm se Shqipëria dëshiron të anëtarësohet në Bashkimin Evropian, por kjo kërkesë nuk ka marrë ende një përgjigje pozitive për shkak të nivelit të korrupsionit në sistemin administrativ, politik dhe gjyqësor të vendit dhe dështimit për të përmbushur standardet e nevojshme. Prania e një kulti terrorist në këtë vend, i cili shkel edhe të drejtat më themelore të anëtarëve të tij, është një çështje shqetësuese për zyrtarët e BE-së.

Unë ju bëj thirrje, si një zyrtar evropian i të drejtave të njeriut, të merrni një qëndrim mbi këtë çështje dhe të mbështesni kërkesat e ligjshme të familjeve dhe të pyesni qeverinë shqiptare, e cila është përgjegjëse për këtë organizatë në vendin e saj, pse nënat dhe baballarët e moshuar pas rreth katër dekadash nuk duhet të kenë kontakt me fëmijët e tyre.

Pres përgjigjen tuaj për këtë letër.

Sinqerisht i juaji,

Ebrahim Khodabandeh
Teheran – Shoqata Nejat

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button