Përsëri MEK-u burim telashesh diplomatike për Shqipërinë

Emri i mirë i Atdheut tim vazhdimisht po merret nëpër gojë në organizma të ndryshëm ndërkombëtarë, që nga agjensitë e ndryshme të Kombeve të Bashkuara e deri te Nisma e Detit të Zi. Burimi i vetëm i këtyre kokëcarjeve diplomatike për Shqipërinë është prezenca e MEK-ut në Shqipëri.

Diplomatëve shqiptarë jashtë shtetit por edhe personelit të Ministrisë së Jashtme herë pas here u duhet të merren me kërkesat, protestat e ankesat e familjarëve të anëtarëve të MEK-ut, që gjenden në Kampin Ashraf 3 në Manëz. Disidentët e MEK-u, ish anëtarë të këtij Kultit Rajavi, që janë në vende të ndryshme evropiane, po ashtu bëjnë protesta, ankesa, kërkesa e peticione drejtuar organizmave të ndryshëm ndërkombëtarë.

Rasti më i fundit është ai i Zj. Manzar Sharif Aqili, nëna e moshuar dhe e verbër e MEK-ses Mahnaz Bazazi. Zonja në fjalë i dërgoi një ankesë Komitetit të Kombeve të Bashkuara për Personat e Zhdukur si edhe Zyrës së Komisariatit të lartë të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut. Në kërkesën e saj Zj. Manzar u lutet këtyre organizmave që të ndërhyjnë pranë autoriteteve kompetente shqiptare, që ta informojnë këtë nënë hallexhije për gjendjen shëndetësore të së bijës. Prej 35 vjetësh nëna e verbër nuk ka arritur të flaës asnjë herë me të bijën.

Nëna është vecanërishtr e shqetësuar për shëndetin e së bijës për shkak se Kampi Ashraf 3 është shndërruar në një vatër të nxehtë infeksioni me Covid-19, që ka shkaktuar mjaft viktima në rradhët e MEK-save.

Zonja në fjalë është nga qytetit Kordkuy ( Tamishe) në Provincën e Gholestanit. Ndihem i detyruar moralisht ta bëj sa më publik hallin e madh të kësaj nëne të verbër dhe zemër coptuar, ndër të tjera edhe sepse e kam vizituar thuajse një vit më parë Gholestanin dhe qytetin e Tamishes, ku më ka prekur vecanërisht shumë mikëpritja dhe sjellja e shkëlqyer e banorëve të zonës.

Ekskluzive për Ashraf News _ GJERGJI THANASI

Mahnaz Bazazi mum

Letra anglisht e Zj. Manzar Sharif Aqili

Greetings and Regards,

I am Manzar Sharif Aqili, a resident of the city Kordkoy, Golestan province. My daughter, Mahnaz Bazazi, has been a member of the Mojahedin-e Khalq Organization (MEK, MKO) for more than 35 years. She was first taken to their camp in Iraq by deception as well as false promises, and then the organization moved to Albania.

After the fall of Saddam Hussein in Iraq, I followed the situation of my daughter through various international channels, and due to the fact that I am blind, I followed up through my children and corresponded with various human rights organizations and other related bodies.

Unfortunately, I did not receive any answer until I realized that the MEK with all its members had gone to Albania in 2016. After that, on several occasions, I asked the Albanian authorities to meet with my daughter Mahnaz Bazzazi; unfortunately they did not pay any attention to my legitimate and humane requests.

Now, considering the outbreak of a deadly and dangerous disease caused by the Covid-19 virus in the world and in Albania, which has infected many people inside the MEK camp and even led to the death of more than 17 of them in less than a month, I am very worried about my daughter’s physical and mental condition. So I urge you, respectful officials, to determine my daughter’s condition as soon as possible and inform me and my family, as well as to make arrangements to communicate with my daughter.

Thanks a lot
Manzar Sharif Aqili Mahnaz Bazazi’s mother captured in MEK camp in Albania
Kordkoy – Golestan – Iran

Nejat Society

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button