Farhad nuk u pa më pas disidencës së tij kundër MEK

Farhad Tahmasbi u bashkua me Organizatën Mujahedin Khalq (MKO / MEK / PMOI / Kult i Rajavit) në Irak, në 1990. Ai u vra në burgun e Kampit Ashraf, në 1994.

Të paktën katër ish-anëtarë të MEK konfirmojnë që Farhad u vra në burgjet e Kampit Ashraf, selia e MEK në Irak. Foad Basri, Hadi Shabani, GhorbanAli Hussein Nejad dhe Mohammad Razaghi e rendisin atë në mesin e dosjeve të MEK që u vranë, eliminuan ose u zhdukën në MEK.

MEK Terror activities

Foad Basri kujton Farhadin si një nga shokët e tij. Ata ishin në të njëjtën njësi ushtarake. “Farhad kishte një sens humori”, shkruan Basri për të. “Ai nuk mund të qëndronte në mënyrën sesi autoritetet i trajtonin anëtarët, kështu që ai fliste kundër tyre në grupet tona private.”

Farhad kishte kërkuar të largohej nga grupi por nuk ishte lejuar nga komandantët. Në vend të kësaj, ai ishte vënë nën presion të fortë. “Fryma e Farhadit ishte bërë shumë e ulët”, vazhdon Basri. “Ai kishte hyrë në grevë urie për të kundërshtuar udhëheqësit.”

Sidoqoftë, greva e urisë nuk funksionoi. “Një ditë, ai u dërgua në zyrën e komandantit”, shkruan Basri. “Ai u rrah seriozisht dhe pastaj e zhvendosën në një vend tjetër. Nuk e pashë më deri ditën që isha në Ashraf. ”

Mohammad Razaghi, ish-anëtar i MEK pohon se në 1994, Massoud Rajavi urdhëroi burgosjen dhe torturimin e më shumë se 500 anëtarëve të mjerë të gradës dhe dosjes së kultit të tij. “Farhad Tahmasbi ishte një nga të burgosurit që u vra nën torturat brutale nga komandantët e kultit të Rajavit,” zbulon Razaghi. “Por, në vitin 1996, propaganda në grup publikoi emrin e Farhad Tahmasbi si dëshmor në revistën e Muxhahedit.”

Farhad Tahmasbi është një nga listat e gjata të anëtarëve të MEK që u eleminuan në hierarkinë organizative të grupit.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button