Martesat e Massoud Rajavi

Rajavi u martua me një anëtar tjetër të MEK Ashraf Rabiei në verën e vitit 1980. Rabiei ishte e ve e një anëtari tjetër të MEK të vrarë në 1976, Ali-Akbar Nabavi-Nuri, me të cilin u martua në 1975.

Ashraf Rabiei
Ashraf Rabiei; Gruaja e parë e Massoud Rajavi

Në shkurt 1982, anëtarët e Gardës Revolucionare të Iranit sulmuan një strehë nga udhëheqësit Muxhahedin Khalgh. Gjatë përplasjeve Ashraf Rabiei, gruaja e liderit të MKO-së me bazë në Paris u vra. Sulmi ndodhi rreth gjashtë muaj pas bombardimeve të zyrës së Kryeministrit iranian nga Muxhahedin-e Khalq si dhe disa aktivitete të tjera terroriste si bombardimi i selisë së Partisë Republika Islamike e Iranit (IRP).

Firouze Banisadr
Firouzeh Banisadr; Gruaja seconf e Rajavit

Gruaja e dytë e Massoud Rajavi ishte vajza e Abolhassan Banisadr Firouzeh. Martesa e tyre e shtetit u bë në tetor 1982 pas internimit dhe çifti u divorcua në 1984.

Rajavis Marriage

Rajavi u martua me Maryam Qajar Azodanlu (më vonë e njohur si Maryam Rajavi) në 1985, i cili ishte martuar tashmë me një nga bashkëpunëtorët e tij të ngushtë Mehdi Abrishamchi dhe u divorcua nga burri i saj në mënyrë që të martohej me Rajavi.

Rajavis Marriage
Massoud dhe Maryam Rajavi në ditën e martesës së tyre

Ann Singleton në librin e tij “Ushtria private e Sadamit” u referohet martesave të Rajavit:

”Vetëm disa muaj pasi Ashraf u vra, Rajavi ishte martuar me vajzën e Abol Hassan Bani Sadr, Firouzeh. Ajo ishte studente në një universitet në Paris në atë kohë. Ajo nuk kishte asnjë prirje politike për sa dihet dhe kryesisht konsiderohej se po përdorej si një peng nga Rajavi në manipulimin e babait të saj. Ironikisht, kjo martesë nuk shkaktoi asnjë polemikë. Anëtarët e panë atë për atë që ishte; një taktikë politike. Iranianët e zakonshëm e shihnin atë si një martesë të përshtatshme dhe normale. Gruaja e Rajavit ishte e vdekur, përse ai të mos martohej përsëri, megjithëse në mënyrë të pahijshme shpejt? Megjithatë, kjo martesë ishte vërtet cinike dhe shfrytëzuese.

Firouzeh i ri ishte naiv dhe i pafajshëm dhe nuk kishte zgjedhje të vërtetë në këtë çështje. Nuk është një bazë shumë e mirë për martesë me një burrë që më vonë promovoi veten si mbrojtës i të drejtave të grave në Mojahedin. Në fakt ajo ishte martesa e radhës,midis dy njerëzve shumë ambiciozë dhe plotësisht të vetëdijshëm, që shkaktoi zemërimin dhe vazhdon ta bëjë këtë. Pse Sepse Rajavi u martua me gruan e mikut të tij më të mirë. (Marrëdhënia filloi shumë para se Abrishamchi të urdhërohej të divorcohej.) Duke parë martesën nga një këndvështrim tradicional nga kultura iraniane, ishte e pandershme, një tradhti ndaj mikut të tij. Ishte e gabuar, nëse jo skandaloze. ”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button