Gharibabadi: Është ngritur një dosje hetimi kundër anëtarëve të grupit terrorist të MEK

Sekretari i shtabit të të drejtave të njeriut në Iran njoftoi ngritjen e një dosjeje gjyqësore kundër 107 anëtarëve të grupit terrorist të hipokritëve.

Kazem Gharibabadi deklaroi se grupi terrorist i hipokritëve të MEK është i njollosur me gjakun e mijëra iranianëve. Ata martirizuan popullin e pafajshëm të Iranit dhe tani ata po lëvizin lirshëm në disa vende. Gharibabadi vuri në dukje se paralelisht me presionet ligjore, gjyqësore dhe politike që Republika Islamike e Iranit ka ushtruar ndaj disa prej vendeve që presin hipokritët, vetë këto vende kanë arritur në përfundimin se hipokritët e MEK janë me të vërtetë një grup terrorist. Ai shtoi: Vendet që presin hipokritët janë duke i kufizuar ata. Sekretari i shtabit të të drejtave të njeriut në Iran përshëndeti masat e marra për kufizimin e grupit terrorist të hipokritëve të MEK dhe theksoi se Republika Islamike e Iranit është rruga për të çliruar botën nga terrorizmi dhe grupet terroriste. Gjykata penale e shkallës së parë e Teheranit më parë u kërkoi anëtarëve të arratisur të grupit terrorist të hipokritëve që të prezantojnë avokatin e tyre në këtë gjykatë për mbrojtjen e tyre në procesin e gjykimit të dosjes së ngritur kundër tyre, sepse në rast të kundërt ndaj tyre do të merret masa dhe vendimi përkatës sipas ligjit. Grupi terrorist i hipokritëve të MEK është përgjegjës për vrasjen e më shumë se 17,000 iranianëve, duke përfshirë anëtarë të parlamentit, zyrtarë të lartë qeveritarë dhe ushtarakë, qytetarë të thjeshtë të pafajshëm dhe shtetas të huaj.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button