Azim Mish Mast: Në Shqipëri na u hapën sytë dhe veshët

Pas valës së re të ndarjes së robërve nga kulti Raxhavi, një tjetër anëtar i këtij kulti zyrtarisht njofton ndarjen e tij.

Unë Mohamed Azim Mish Mast i cili që nga viti 1368 (h.sh) kam qenë pjesë e organizatës së kultit Raxhavi, zyrtarisht njoftoj ndarjen time nga ky kult. Unë Mohamed Azim Mish Mast, oficer ushtarak, në fillim të sulmeve të Irakut kundër Iranit dhe në kufijtë lindor të vendit, u kapa rob. Unë afërsisht që nga fillimi isha i burgosur i luftës që kam përjetuar kushte të vështira psikike dhe fizike nëpër burgjet e Sadam Husejnit dhe kam qëndruar rob nëpër këto burgje për rreth 9 vite. Në këto vite unë u njoha me një seri fushatash propagandistike të sektit Raxhavi që zhvilloheshin në kampe për të burgosurit dhe në fund të luftës dhe në fillim të lirimit të robërve në vitin 1368, unë iu bashkova organizatës Moxhahedin. Por me kalimin e kohës e kuptova se ato që i kisha dëgjuar ishin vetëm propagandë e cila më kishte shtyrë t’i bashkohem këtij kulti. Të gjitha gënjeshtrat dhe pasiguritë u mishëruan me mbulesën e përballjes dhe përmbysjes së legjitimitetit dhe ikja nga ai mjedis djallëzor që nuk krijonte mundësinë për njeriun për të marrë ndonjë mendim dhe vendim serioz, konsiderohej e paligjshme, tradhti, gjymtim,  kalim i vijave të kuqe e të pakufishme, etj. Qëllimi i kësaj propagande dërrmuese të Masud Raxhavi dhe Marjam Raxhavi ishte se askush nuk duhej të mendonte brenda organizatës për të braktisur atë. Bile duke e lartësuar revolucionin ideologjik dhe ndarjet e detyrueshme, familja konsiderohej armiku numër një dhe kufiri i kuq dhe u luftua me njëqind mënyra. Masud Raxhavi ndjenjat emocionale të gruas për burrin apo edhe anasjelltas i konsideronte haram sipas sheriatit të tij, deri në atë nivel p.sh. lidershipi i tij mund të ulet në vendin origjinal dhe ideologjik të tij. Edhe përkundër kësaj loje të Raxhavi për të pastruar rrugën, çdo ditë merrte ngjyra dhe tone serioze pavarësisht nëse familjet nuk u ndanë nga njëri-tjetri. Pas shumë viteve me anë të poezive dhe parullave mashtruese dhe premtimeve boshe në të ashtuquajturat takime të “revolucionit”, për të kryer një udhëheqje të ndërgjegjshme që nuk ishte gjë tjetër veçse një lojë dhe mashtrim i denjë, erdhëm në Shqipëri.  Mund të thuhet se vetëm Shqipëria ishte vendi që hapi rrugën për anëtarët dhe liderët e kultit Moxhahedin dhe ata pretendojnë se natyra sektare dhe ideologjia e tyre  dita-ditës do të bëhet më e dukshme. Në Shqipëri po ashtu vazhdojnë të intensifikohen të njëjtat shpifje të organizatës sektare sipas kushteve të kësaj organizate. Përsëri familjet dhe kontaktet dhe familjet u bën linjë e kuqe dhe celulari u bë arma më e rrezikshme në botë dhe u ndalua dhe konsiderohet i paligjshëm! Mosbindja ndaj këtyre urdhrave në organizatë konsiderohet e barabartë me shpifjen dhe ndaj shkelësve përdoren metoda borgjeze. Duke pasur parasysh të gjitha këto, para syve të mi u shemb skepticizmi dhe paqartësia dhe se vërtetë kemi qenë viktima të robërimit të organizatës Moxhahedin dhe se duhet bërë çdo përpjekje për të penguar ato dhe nuk duhet pranuar se nuk duhet lejuar përhapjen e lojërave të tjera ditore ndaj anëtarëve që janë viktima të këtyre robërve. Ishte pikërisht këtu që më natyra sektare e këtij aparati mendor dhe të prapambetur historik që ndau atë nga shoqëria iraniane dhe në veçanti nga gjendja sociale e gjeneratës së re në Iran, ndikoi definitivisht tek unë dhe pas pothuajse 30 vjet të përvojës sime në këtë organizatë vendosa të ndahem nga kulti Moxhahedin-e Khalk, një kult në të cilin kam humbur gjithë jetën time, rininë time, qenien time në rrugën e qëllimeve të tij të dhunshme.

Tani zyrtarisht deklaroj ndarjen time të plotë nga organizata e kultit Raxhavi dhe në drejtim të njoftimit publik dhe sqarimit të opinionit publik, veçanërisht të brezit të ri të vendit, për të njohur sa më shumë natyrën e këtij kulti sekret dhe të dhunshëm, nuk do të hezitoj të bëj asnjë përpjekje për të ndarë kujtimet e mia për ato vite sa kam kaluar në këtë organizatë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button