Çfarë ishte aventura e torturave të viteve 90 në Organizatën Moxhahedin?

Në vitin 1373, Raxhavi arrestoi mbi 700 anëtarë të kampit Ashraf dhe i torturoi ata për t’i detyruar të merrnin dokumente dhe shënime që janë me ndikim në Ministrinë e inteligjencës dhe u dërguan për misione destruktive dhe terrori nga Masud Raxhavi dhe ishte e natyrshme që shumica e këtyre forcave për shkak të torturave dhe tmerrit, të pranonin kërkesat e Masud Raxhavi dhe të mbeten edhe sot e kësaj dite nën urdhrat e tij. Për fat të keq, këtë vit disa kanë vdekur për shkak të torturave. Por kishte nga ata që i rezistuan Raxhaviut siç ishte Korbanali Torabi, i cili u vra nga torturat e Masud Raxhavi, për shkak se nuk pranoi t’i përgjigjet kërkesave të tij dhe në këtë drejtim në sajte mund të citohen dokumente të shumta.
Në vitin 1994, metodat e torturimit të Islamit demokratik të Moxhahedin ishin si në vijim:

1. Goditja me kamxhikë pa thënë asnjë fjalë se pse po rrihen.
2. Shtrëngimi i këmbëve në çizme, me qëllim mpiksjen e gjakut.
3. Goditja me boks dhe shkelm.
4. Mbyllja në vetmi.
5. Lënia në uri më shumë se që duhet.
6. Torturimi i anëtarëve të familjes përballë njëri-tjetrit.
7. Futja në një dhomë e numrit të madh të njerëzve, me qëllim që të mos ketë qetësi të mjaftueshme dhe të ketë pagjumësi.
8. Shfrytëzimi i inteligjencës irakiane për frikësim (Zyra e sigurisë së brendshme e Irakut).
9. Transferimi i njerëzve në burgun Abu Ghraib për të parë atje kushtet e këqija dhe për t’i kthyer prapë në burg, në mënyrë që të shohin pjesën tjetër të frikës dhe persekutimin, për tu bindur që të nënshkruajnë letrat.
10. Tregimi i letrave të nënshkruara të mjekësisë ligjore për personat që këto letra janë enkas për ju, nëse nuk dëshironi të realizoni kërkesat tona, ju do të vdisni dhe çfarë dëshirojmë mund të shkruajmë në to, që askush nuk do të ketë mundësi më vonë që të ndjekë rastin e vdekjes tuaj.
11. Pasiguria.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button