Maryam Rajavi kishte menduar se Ehsan Bidi ishte i lehtë për t’u mundur

Bashkëpunimi i elementëve të korruptuar të shërbimeve të sigurisë, qeverisë shqiptare dhe kultit terrorist të Rajavit me ndërhyrjen e ambasadës amerikane nuk u fsheh nga askush. Diplomatët dhe gazetarët iranianë janë dëbuar nga Shqipëria për arsye të dyshuara sigurie, bazuar në informacionin e dhënë vetëm nga MEK. Dhe kjo është bërë platforma e vetme propaganduese e kultit të Rajavit, për të cilën Trump ka shprehur kënaqësinë e tij për qeverinë shqiptare.

Maryam Rajavi, e cila e konsideroi veten të suksesshme në kryerjen e komploteve të tilla dhe e përdori këtë justifikim për të shtypur disidentët në organizatën e saj dhe e lidhi çdo kritikë dhe kundërshtim të saj me Ministrinë e Inteligjencës së Iranit dhe çështjet e sigurisë, këtë herë krijoi një plan për Ehsan Bidin, një ish anëtar i Muxhahedinëve-e Khalq (MEK) dhe një azilkërkues.

Ehsan bidi press conference in Tirana

Elementë të korruptuar të sigurisë dhe në policinë shqiptare, të cilët fshehin lehtësisht edhe vrasjet nga kulti i Rajavi në kampin e tyre të tretë, këtë herë, shkuan për të heshtur zërin e një ish-anëtari, i cili kishte bërë zbulime dhe inkurajoi anëtarët e tjerë disidentë për të bërë zbulime të tjera.

Ehsan Bidi u largua nga MEK në Irak rreth shtatë vjet më parë dhe u përpoq të arrinte në Evropë, ku u burgos në Egjipt dhe më në fund hyri në Shqipëri si refugjat me ndërhyrjen e Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët.

Në Shqipëri, ai duroi të gjitha llojet e presioneve, të gjitha këto buronin nga kulti terrorist i Rajavit, madje u kërcënua dhe u ngacmua nga mercenarët e kultit të Rajavit, por ai nuk hoqi dorë dhe ishte i vendosur të ekspozojë për të gjithë natyrën çnjerëzore të Maryam Rajavit.

Më në fund, në gusht të vitit të kaluar, Ehsan Bidi, i cili kishte një leje qëndrimi dhjetë vjeçare, si dhe një leje pune, u arrestua në mënyrë të paligjshme nga elementë të korruptuar në shërbimet e sigurisë dhe qeverinë shqiptare pa akuza. Qëllimi ishte për ta dëbuar atë nga Shqipëria dhe dërgimin e tij në Iran, dhe u bë një përpjekje për të detyruar Ehsan Bidi të nënshkruajë një kërkesë të tillë, në mënyrë që gjithcka të mund të bëhej më e lehtë. Por ai ishte i fortë si hekuri dhe rezistoi.

Maryam Rajavi mendonte që Ehsan Bidi ishte i ngjashëm me ndonjë një diplomat apo gazetar iranian, i cili lehtësisht mund të shantazhohej dhe dëbohej nga Shqipëria duke dhënë ryshfete të mëdha për elementë të korruptuar dhe duke nxjerrë ambasadën amerikane në shesh dhe duke bërtitur fitore.

Shqipëria dëshiron të anëtarësohet në Bashkimin Evropian në mënyrë që të zgjidhë problemet e saj ekonomike në rritje, dhe si kthim, Bashkimi Evropian dëshiron që qeveria shqiptare të zgjidh korrupsionin aktual në gjyqësor, polici dhe qeveri dhe ta afrojë veten më pranë standardeve të Evropës së dëshiruar.

Kaloi një vit dhe çështja e Ehsan Bidi u soll në vëmendjen e shumë qarqeve ligjore dhe të të drejtave të njeriut. Kulti i Rajavit nuk mund të kryente komplotin e tij në këtë rast, dhe detyra u bë shumë më e vështirë për ta. Qeveria shqiptare u detyrua të tërhiqej për shkak të rëndësisë në Evropë.

Ehsan Bidi tani është i lirë në Shqipëri, dhe zyrtarët shqiptarë i kanë kërkuar falje, por ky është vetëm fillimi. Ai me siguri do të flasë më shumë, në detaje dhe në momente të përshtatshme. Sigurisht, nuk do të thotë që kulti i Rajavi ishte aq i sigurt në punën e elementëve të korruptuar në aparatin shqiptar të sigurisë, sa që publikoi lajmin për dëbimin e paligjshëm të Ehsan Bidi nga Shqipëria dhe e shpërndau atë në median e paguar.

Përveç z. Ehsan Bidi dhe rezistencës së tij të pashembullt një vjeçare, falë aktivistit politik z. Olsi Jazexhi, gazetarit z. Gjergji Thanasi, dhe avokates znj. Migena Balla, dhe shumë politikanëve të tjerë shqiptarë, gazetarë dhe avokatë që kanë punuar në këtë drejtim dhe natyrisht, ata u fyen, u shpifën dhe u kërcënuan nga kulti i Rajavit, si dhe aktivitetet e ish-anëtarëve në Shqipëri dhe familjet në Evropë. Komploti i Rajavit nuk mund të pengohej pa përpjekjet e tyre të palodhshme.

Nga: Atefeh Nadalian

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button