Letra e “nënave, viktimave të izoluara” për Maria Arena

Zonja Maria Arena, Kryetare e Nënkomitetit të Parlamentit Evropian për të Drejtat e Njeriut

Përshëndetje dhe të fala

Ne jemi nënat dhe familjet e atyre që u transferuan me mashtrim nga Organizata Muxhahedin-e Khalq (MEK, MKO) nga vende të tilla si Turqia, Pakistani, Kuvajti si dhe të burgosurit e luftës Irak-Iran gjatë epokës së Saddam Hussein në Kampin e MEK në Irak. Këta njerëz u transferuan në Shqipëri në 2016 dhe u vendosën në një kamp të izoluar dhe të largët.

Soraya Abdollahi

Familjet e anëtarëve të MEK-ut të vendosur në kampin në Shqipëri, veçanërisht nënat e vuajtura, kanë qenë të pavetëdijshme për gjendjen e fëmijëve të tyre për rreth dyzet vjet, pasi anëtarët e MEK janë plotësisht jashtë kontaktit me botën e jashtme.
Dëshira e familjeve është të takojnë të dashurit e tyre ose të paktën të dëgjojnë zërin e tyre për disa minuta. Tani, nëse i konsiderojmë këta njerëz si të burgosur, sipas rregullave ndërkombëtare dhe ligjeve të gjithë vendeve, vizita në familje dhe takimi me një të afërm është një drejtë e njohur më pak. Tani, duke marrë parasysh këtë çështje të rëndësishme, është e nevojshme të përmendet se anëtarët e mbajtur në kampin MEK në Shqipëri janë të privuar nga të drejtat më të vogla të njeriut.
Një fushatë mori më shumë se 11,000 nënshkrime nga familjet dhe të afërmit e tyre në Iran dhe vende të tjera duke kërkuar që qeveria shqiptare t’i linte ata të takoheshin me të dashurit e tyre në Shqipëri, ose të paktën t’i linin një komunikim audio dhe video. Autoritetet shqiptare në mbështetje të MEK nuk i kushtuan asnjë vëmendje kërkesave të familjeve. Fotoja dhe të gjitha dokumentet e nevojshme u janë dërguar zyrtarëve të qeverisë shqiptare dhe organizatave ndërkombëtare, por deri më tani ne, familjet, nuk kemi marrë asnjë përgjigje.
Si nënë e vuajtur, djali im Amir Aslan Hassanzadeh ka hyrë në këtë kult terrorist sepse është mashtruar, dhe në emër të të gjitha nënave dhe familjeve, unë ju bëj thirrje, si një zyrtar Evropian për të Drejtat e Njeriut, të thërrisni qeverinë shqiptare dhe t’i pyesni se për çfarë mëkati nënat nuk lejohen të kenë asnjë kontakt me fëmijët e tyre.

Sorayya Abdollahi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button