Illir Nezaj i Shqipërisë Zbulon MEK-në një problem në forumin ndërkombëtar

Një tregues i vërtetë i gjendjes së rëndë të politikës së Shqipërisë dhe një vijë e kuqe për BE u shfaq në Këshillin e KB për të Drejtat e Njeriut këtë javë; një forum ndërkombëtar në të cilin zëri i vogël i Shqipërisë normalisht nuk pritet të shkaktojë polemikë. Megjithatë ndërsa Irani kritikoi komentet e Raportuesit Special të KB për Javaid Rehman mbi të drejtat e njeriut në Iran, Dr. Illir Nezaj nga ambasada shqiptare në Gjenevë e gjeti veten duke lexuar një deklaratë të përgatitur duke mbrojtur praninë e MEK në vendin e tij.

Në këtë fjalim, Nezaj pretendon ‘MEK nuk është një organizatë terroriste’. Ky do të jetë një lajm për mijëra viktima të terrorizmit të MEK në Iran, Irak dhe më gjerë. Të kënaqur që njeriu i tyre ka bërë punën e tij, MEK nuk humbi kohë në përhapjen e kësaj rreth mediave sociale, duke përdorur llogarinë e rreme Heshmat Alavi për të shpërndarë lajmet. (Me sa duket, MEK e ka gabuar ekipin e tyre anglishtfolës pasi që përkthimi është plot gabime drejtshkrimore dhe gramatikore.)

Maryam Rajavi

Sidoqoftë, kritikët e MEK e kanë mirëpritur fjalimin pasi ai pranon një herë e përgjithmonë në një arenë ndërkombëtare, se MEK janë një problem për Shqipërinë. Historiani dhe aktivisti Olsi Jazexhi në Twitter:

“Nëse MEK nuk është një organizatë terroriste pse drejton një kamp paraushtarak në #Shqipëri? Pse anëtarët e tij mbahen të izoluar? Pse # MEK po lufton me dezertorët e saj në Tiranë? Pse #MEK po kontrabandon njerëz si # HadiSaniKhani në Evropë? Pse MEK po sulmon mediat e huaja dhe ato lokale? ”

Nëse MEK nuk është një organizatë terroriste pse drejton një kamp paraushtarak në #Shqipëri? Pse anëtarët e tij mbahen të izoluar? Pse # MEK po lufton me dezertorët e saj në Tiranë? Pse #MEK po kontrabandon njerëz si # HadiSaniKhani në Evropë? Pse MEK po sulmon mediat e huaja dhe ato lokale?

– Olsi Jazexhi (@OlsiJ) 9 Mars 2021

Përkundër asaj që pretendon Nezai, MEK u dëbua nga qeveria e Irakut si një entitet terrorist i cili i përkiste regjimit të Sadam Huseinit. Ata mbërritën në Shqipëri si një entitet i huaj terrorist. Ata mbeten një entitet terrorist – MEK nuk u shpërbë ose deradikalizua siç ishte plani. Udhëheqësi i MEK Maryam Rajavi u përjashtua nga BE në 2018 për shkak të shqetësimeve të sigurisë pasi u zbulua se një komplot i dështuar me bombë me flamur u zbulua se kishte përfshirë simpatizantët e MEK në Belgjikë.

MKO Terrorists

Rajavi tani është në Tiranë duke drejtuar aktivitetet e këqija dhe kriminale të MEK, duke përfshirë trafikimin e njerëzve. Anne Khodabandeh, një kohë e gjatë kritike e MEK, në Twitter:

“Pse agjencitë evropiane të sigurisë po hetojnë zhdukjen shqetësuese të ish-anëtarit të MEK Hadi Sani Khani nga Shqipëria? Ai u trafikua nga MEK në Francë dhe u zhduk. Çfarë ka bërë MEK me të? Ne presim bashkëpunim të plotë nga autoritetet shqiptare në këtë rast. ”

Pse agjencitë evropiane të sigurisë po hetojnë zhdukjen shqetësuese të ish-anëtarit të MEK-ut Hadi Sani Khani nga Shqipëria? Ai u trafikua nga MEK në Francë dhe u zhduk. Çfarë ka bërë MEK me të?
Ne presim bashkëpunim të plotë nga autoritetet shqiptare në këtë rast.

– Anne Khodabandeh (@AnneKhodabandeh) 12 Mars, 2021

Khodabandeh gjithashtu vuri në dyshim mosndëshkimin e MEK në Shqipëri, duke postuar në Twitter:

“Kuptoni që kërcënimi i ndryshimit të dhunshëm të regjimit ndaj një vendi tjetër është i paligjshëm sipas ligjit shqiptar. Çfarë mendoni se kanë bërë MEK që kur ata mbërritën në vendin tuaj? https://exit.al/en/2017/04/17/senator-mccain-meets-mek-in-albania/ ”

Kuptoni që kërcënimi i ndryshimit të dhunshëm të regjimit ndaj një vendi tjetër është i paligjshëm sipas ligjit shqiptar.
Çfarë mendoni se kanë bërë MEK që kur arritën në vendin tuaj? Https: //t.co/A89pySwLkz

– Anne Khodabandeh (@AnneKhodabandeh) 12 Mars, 2021

Prania e MEK në Shqipëri është e diskutueshme. Sigurisht që do të parandalojë pranimin e Shqipërisë në BE; askush nuk hedh mbeturina vetëm për të hapur derën e pasme dhe për t’i marrë përsëri përsëri! Ka shumë zgjidhje për këtë enigmë. Por asnjë prej tyre nuk do të gjendet pa guxim dhe ndershmëri. Le të shohim se ku e çon rruga e Shqipërisë në javët e ardhshme.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button