Rajavi nuk e lejon atë të thërrasë nënën e tij të sëmurë

Një nga çështjet e lidhura me kultin është familja. Në një kult shkatërrues si Organizata Mujahedin Khalq (Organizata Mujahedin Khalq (Organizata MEK / MKO / PMOI / Cult Of Rajavi)) shkatërrimi i intimitetit familjar është rezultat i ndikimit absolut të liderit mbi anëtarët. Anëtarët nuk lejohen të kontaktojnë familjet e tyre jashtë grupit.

Roozbeh Ataei
Roozbeh Atayee dhe mamaja e tij Giti Zartoshtian

Një numër i madh i anëtarëve të MEK nuk kanë kontaktuar familjet e tyre për më shumë se tre dekada. Shumë prindër janë sëmurë ose madje kanë vdekur ndërsa fëmijët e tyre në kultin e Rajavit nuk janë informuar fare.

Roozbeh Atayee është anëtare e MEK. Nëna e tij Giti Zartoshtian, nga Esfahan, Iran, nuk e ka vizituar Roozbeh për njëzet vjet. Babai i tij vdiq 15 vjet më parë dhe nëna është e sëmurë tani. Drejtuesit e MEK nuk duan që Roozbeh të jetë i vetëdijshëm për sëmundjen e nënës së tij.

MEK, shumë e ngjashme me shumë grupe abuzive, përpiqet të eleminojë ose shkatërrojë lidhjet emocionale midis prindërve dhe fëmijëve që mund të konkurrojnë për besnikëri me lidhjet emocionale që anëtarët ndiejnë për udhëheqësit, Massoud dhe Maryam Rajavi.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button