Mjerimet e grave të reja brenda Kultit të Rajavit

Familja është një grup personash të bashkuar nga lidhjet e martesës, gjakut ose birësimit që përbëjnë një familje të vetme që ndërvepron dhe ndër-komunikon me njëri-tjetrin. Udhëheqësit e kulteve shkatërruese priren të prishin të gjitha këto lidhje, bashkëveprime dhe ndër-komunikime të familjeve të pasuesve të tyre. Kjo është pikërisht ajo që Organizata Mujahedin Khalq (MKO / MEK / PMOI / Kult i Rajavit) bëri kundër konceptit të familjes gjatë gjithë historisë së saj.

Pas revolucionit të vitit 1979 të Iranit, Massoud Rajavi mori grupin në mungesë të udhëheqësve kryesorë të grupit të cilët u ekzekutuan nga forcat e sigurimit të Shahut. Sundimi i Massoud Rajavi mbi MEK shkatërroi qendrën totale të familjes në MEK. ” Rajavit i pëlqente të kishte gra përreth tij dhe rishikoi strukturën e komandës për të zëvendësuar burrat me gra – këtë herë duke e quajtur atë një” revolucion kushtetues “., Shkroi Elizabeth Rubin në qershor 2003 pas vizitës së saj në kampin Ashraf, Irak. Ajo ishte lejuar nga autoritetet e MEK të hynte në kampin e tyre duke mbuluar një raport në lidhje me Muxhahedinët në Ashraf. Sidoqoftë, raporti i saj hulumtues i titulluar “Kult i Rajavit”, doli të zbulojë fakte të tmerrshme rreth marrëdhënieve të ngjashme me kultin brenda kampit Ashraf.

Massoud Rajavi

Rubin shprehet se udhëheqësve të MEK “u pëlqen të mburren” se “Muxhahedinët janë një çështje familjare”. Ajo citon udhëheqësit e kultit duke thënë “Ne kemi tre breza dëshmorësh: gjyshet, nënat, vajzat”. Pastaj Rubin përpiqet të hedhë dritë se si brezi i tretë ishte i përfshirë në punët e MEK. Ajo heton rreth “një duzinë femra komando të reja që kaluan me kallashnikov në një fushë shkurre, gjethe maskimi dhe degë që kërcejnë në helmetat e tyre, fytyrat e tyre janë mjegulluar nga bojë jeshile”.

” Shumica e vajzave që po takoja ishin rritur në shkollat Muxhahedinë në Ashraf, ku ata jetuan të ndarë nga prindërit e tyre “, shkruan Rubin për jetën e fëmijëve në kampin Ashraf. “ Vizitat familjare lejoheshin të Enjteve netëve dhe të Premteve. Kur Iraku pushtoi Kuvajtin, shumë nga këto vajza u transportuan në Jordan dhe më pas u futën kontrabandë në vende të ndryshme – Gjermani, Francë, Kanada, Danimarkë, Angli, Shtetet e Bashkuara – ku ato u rritën nga kujdestarët që ishin zakonisht mbështetës të Muxhahedinëve. ”

Për të kuptuar pse këto vajza “vendosën” të ktheheshin nga Evropa në Irak, ajo i referohet dëshmive të mbrojtëses së parë femër të MEK, Nadereh Afshari . Ajo ishte një nga mësuesit dhe instruktorët e fëmijëve Muxhahedinë në shkollën e grupit në Irak dhe më pas në pensionin e grupit për fëmijët në Gjermani. Ajo ishte gjithashtu një nga zyrtarët e grupit për transferimin e fëmijëve nga Iraku në Evropë.

MEK Children

” Kur ishin 18 ose 19 vjeç, shumë prej tyre vendosën të ktheheshin në Irak dhe të plotësonin radhët e brezit më të ri Muxhahedinë ,” pohon Rubin. “Megjithëse” vendosi “nuk është ndoshta fjala e duhur, pasi që nga dita kur ata lindën, këto vajza dhe djem nuk u mësuan të mendonin vetë, por të ndiqnin verbërisht udhëheqësit e tyre.”

“Çdo mëngjes dhe natë, fëmijët, duke filluar që nga mosha 1 dhe 2, duhej të qëndronin përpara një posteri të Massoud dhe Maryam, t’i përshëndesnin ata dhe të bërtisnin lavdërime për ta,” i tha Nadereh Afshari Rubin. “Kur qeveria gjermane u përpoq të thithë fëmijët Muxhahedinë në sistemin e tyre arsimor, Muxhahedinët refuzuan. Shumë prej fëmijëve u dërguan në shkollat Muxhahedinë, veçanërisht në Francë. Rajavis i pa këta fëmijë si ushtarë të gjeneratës tjetër. Ata donin t’i lanin trurin dhe t’i kontrollonin “.

adereh Afshari dhe Elizabeth Rubin ishin dy nga njerëzit e hershëm që denoncuan MEK si kult shkatërrues të Rajavit që shkel të drejtat më themelore të anëtarëve të saj, veçanërisht ato femra. Nuk vonoi aq shumë sa që gratë e tjera dezertuese të grupit zbuluan fakte mbi jetën e grave anëtare në MEK. Dëshmia e famshme e Batul Soltani ishte si një bombë. Ajo zbuloi martesat masive të Massoud Rajavi me anëtarët e Këshillit Elite të MEK. Batul, vetë, ishte një nga viktimat e abuzimit seksual të Massoud para se të arrinte të shpëtonte nga kulti. Autoritetet e grupit e kishin detyruar atë të divorcohej nga burri i saj. Ata i kanë ndarë dy fëmijët e saj nga ajo. Vajza dhe djali i saj ishin dërguar në Evropë.Ajo jo vetëm që u privua nga një jetë normale familjare, por gjithashtu u detyrua të martohej me Massoud Rajavi, si dhe shumë gra të tjera të grupit.

Consequently, several former female members of the group including Nasrin Ebrahimi, Zahra Mirbagheri, Zahra Moini, Maryam Sanjabi came out to put emphasis on testimonies of their ex-comrades. Their memoirs, articles, books and testimonies are all accessible. The evidences they present seem enough to bring the leaders of the Mujahedin Khalq to trial.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button