Mohtaram ishte në mesin e vajzave të reja të zgjedhura nga Rajavi për të kryer vetëvrasje

Ajo ishte nën tortura në burgun e MEK me foshnjën e saj të sapolindur

Mohtaram Babaei është një grua tjetër fati i së cilës ishte i lidhur me Organizatën Muxhahedin Khalq (MKO, MEK, PMOI, Kult i Rajavit) në moshën e saj të hershme. Ajo përfundimisht u bë viktimë e kultit. Ndërsa ishte vetëm 17 vjeç, ajo u josh nga propaganda e grupit. Ajo u udhëhoq për t’u bashkuar me grupin në kampin Ashraf, Irak.

Mohtaram ishte midis vajzave të reja të zgjedhura nga Rajavi për të kryer vetëvrasje në operacionin katastrofik ndërkufitar kundër Iranit “Drita e Përjetshme”, por ajo i mbijetoi betejës dhe u kthye në kampin Ashraf ndërsa ishte plagosur rëndë në fytyrë.

Ajo ishte martuar me një nga shokët e saj para të ashtuquajturit “revolucion ideologjik”. Pas revolucionit ideologjik, ajo u ngrit kundër urdhrit të Massoud Rajavi dhe refuzoi të divorcohej nga burri i saj, Karim Haqi. E njëjta çështje e bëri atë një nga anëtarët problematikë për drejtuesit e grupit.

Mohtaram Babaei

Për më tepër, ajo kishte një krim tjetër të bazuar në vendimet organizative, dhe kjo ishte lindja e një fëmije. Ndërsa ishte shtatzënë, ajo u burgos për rezistencë ndaj kërkesave ideologjike të organizatës në revolucionin ideologjik. Sipas dëshmive të disa deektatorëve të grupit, përfshirë Mitra Yusefi dhe Karim Haqi, Mohtaram ishte nën presion të rëndë psikologjik në burg për të pranuar revolucionin ideologjik dhe për të divorcuar burrin e saj.

Ndërkohë, burri i saj, Karim, gjithashtu u mbajt në burg në kampin Ashraf derisa lindi foshnja. Lindja e fëmijës së saj në burgun MEK supozohej të sillte një frymë të re në jetën e Mohtaram Babaei, por drejtuesit e organizatës e përdorën fëmijën për të shtypur prindërit e saj në mënyrë që ata të përqafonin revolucionin ideologjik.
Shmangia për të ushqyer foshnjën me qumësht pluhur dhe kufizimi i dietës së foshnjës shkoi aq larg sa të burgosurit e tjerë në atë kohë thanë që foshnja ishte bërë kaq e hollë dhe e hollë.

Vajza e Karimit dhe Mohtaramit u quajt “Maral” dhe ishte vetëm 27 ditë kur u dërgua në qelinë e babait të saj për të thyer rezistencën e Karimit, e cila përsëri ishte e kotë.

Ajo kaloi një vit e gjysmë në burgun e Rajavi dhe rriti fëmijën e saj me vuajtje deri në lirimin e saj. Pastaj, ajo kaloi ca kohë në shtëpitë e ekipit të MEK në Bagdad dhe më vonë ajo u dërgua në Evropë. Iu desh shumë kohë për të hequr qafe grupin.

Mohtaram Babaei përfundimisht arriti të largohej nga struktura e ngjashme me kultin e MEK, por përvojat traumatike të të jetuarit në MEK e bënë atë të bëjë vetëvrasje në Holandë, ndërsa ajo ishte vetëm 28 vjeç.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button