Vezët me ngjyrë të kuqe simbol i jetës së re për dezertorët e MEK

Defektuesit e MEK-ut mendërisht dhe fizikisht më të sigurt jashtë grupit

Ndërsa vaksinimi kundër Covid-19 ka filluar në shumicën e vendeve në botë, Shqipëria filloi një fushatë masive të inokulimit nga Marsi, përpara sezonit të turizmit veror, sipas AP. Qeveria po vazhdon të punojë në sigurimin e kontratave të reja të vaksinave, në mënyrë që e gjithë popullata të mund të vaksinohet plotësisht deri në fillim të vitit 2022.

Disa nga dezertorët e MEK që jetojnë në Shqipëri morën goditjen e parë të vaksinës Covid. Kjo konsiderohet e rëndësishme sepse ata janë qytetarë të lirë në Shqipëri që gëzojnë mjediset normale që gëzojnë shqiptarët. Kjo është saktësisht në kundërshtim me atë që propaganda e MEK-ut i tregon gradës për jetën jashtë grupit.
Dy nga dezertorët e grupit, Parviz Heidari dhe Ali Hajari, të cilët morën fotografitë e tyre të para, botuan fotot e tyre në llogaritë e tyre në Facebook duke fyer udhëheqësit e MEK si “udhëheqës kulti që nuk duan t’i shohin ata të lumtur dhe të shëndetshëm”.

Ali Hajari
Ali Hajari
Parviz Ahmadi
Parviz Ahmadi

Të larguarit duket se janë shumë mirënjohës për çdo moment të gëzueshëm të jetës së tyre në botën e lirë. Ata e çmojnë shumë gazetarin shqiptar, Gjergjy Thanasi, i cili u dha atyre vezë Esther me ngjyrë në një nga mbledhjet e tyre në kafene. Shtë një nga traditat e pakta fetare shqiptare që i mbijetoi komunizmit. Gjyshet i lyen vezët me të kuqe në gjak në një shenjë të thjeshtë por të fuqishme besimi dhe rebelimi kundër ateizmit që shkatërroi kishat, vrau priftërinj dhe hoxhallarë dhe privoi shqiptarët nga besimi për 40 vjet. Ata e bënë këtë duke u fshehur, duke festuar fshehtas Pashkën ndërsa ua dhanë nipërve dhe mbesave të tyre, duke rrezikuar vdekjen ose ndërhyrjet për familjet e tyre nëse kapeshin. Veza përfaqëson jetë të re, të ngjyrosur në ngjyrën e gjakut të Jezusit.

MEK Defectors in Albania - Thanasi

MEK Defectors in Albania - Thanasi

MEK Defectors in Albania

MEK Defectors in Albania

MEK Defectors in Albania

Jeta e re për dezertorët e Muxhahedin Khalq është plot me këto kohë të vogla të lumtura. Jeta e tyre frymëzohet nga vullneti i tyre i lirë dhe vendimet e tyre. Ata janë të lirë nga mbikëqyrja e komandantëve të MEK. Ata nuk janë të detyruar të rrëfejnë më asnjë nga mendimet dhe veprimet e tyre përpara komandantëve.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button