Familja është tabu, përveç pas vdekjes

Në shoqërinë njerëzore, familja është një grup njerëzish të lidhur ose nga lindja ose nga afiniteti. Qëllimi i familjeve duhet të jetë ruajtja e mirëqenies së anëtarëve të saj dhe të shoqërisë. Shtë elementi thelbësor dhe shtylla themelore e shoqërisë; dhe shumë shoqëri në botë e konsiderojnë mbrojtjen dhe mbështetjen e familjes si parimet e tyre themelore, pasi rënia ose ngritja e secilës shoqëri është e lidhur ngushtë me situatën e brendshme të secilës familje.

Nga ana tjetër, formimi i familjes është një nga të drejtat themelore të çdo personi. Kjo e drejtë, si të drejtat e tjera themelore siç janë të pasurit e një pune dhe zgjedhja e një vendi të qëndrimit, është e pashmangshme dhe askush nuk mund t’ia mohojë këtë të drejtë tjetrit.

Deklaratat e lartpërmendura janë krejtësisht racionale dhe të pranueshme për secilin audiencë. Evenshtë madje e habitshme për të gjithë që, në shekullin e njëzet e një, udhëheqësit e një shoqërie të vogël shkelin këto parime logjike. Sot ka sekte atje që mohojnë këtë parim të thjeshtë. Ata kundërshtojnë themelet e familjes.

Midis kulteve shkatërruese, Kulti i Rajavit (MKO / MEK / Mujahedin Khalq / PMOI) i ka shpëtuar parimit të familjes, duke ndaluar themelimin e familjes si parimin themelor të saj organizativ.

Familja në Kultin MEK
Familja në Kultin MEK

Në fakt, familja është një fjalë e çuditshme e cila është skarifikuar në rregulloret e ngjashme me kultin e MEK. Rregulla të tilla si martesa e detyrueshme, beqaria e detyruar, divorci i detyruar, ndarja e fëmijëve nga prindërit, sterilizimi i grave dhe shumë përbërës të tjerë përfaqësojnë shkeljen e të drejtave të familjes nga MEK.

Sidoqoftë, familja u bë e dobishme për udhëheqësit e MEK. Në Dhjetor 2018, një nga anëtarët më të njohur të MKO-së, Mohammad Seyedi Kashani, në Garnizonin e Ashraf 3 në Shqipëri, vdiq për shkak të moshës së tij.
Në kohën e varrimit të tij në varrezat e Ashraf, ndodhi skaji i famshëm; prania e njerëzve me lule. Ata u paraqitën si familja e Seyed Kashani. Ndoshta, skaji më i shquar për ceremoninë ishte një letër në të cilën ishte shkruar “familje”. Në fotografitë e dy grave me lule, duke lëvizur te varri i burrit; do të zbuloni se njëri prej tyre është Shohreh Moghadas, gruaja dhe tjetri, vajza e Seyedi Kashani.

Por pse emri i familjes është befasues për audiencën? Përgjigja për këtë pyetje duhet të kërkohet në historinë e MEK. Pas disfatës së rëndë grupi në “Dritën e Përjetshme” kundër kufirit iranian, Massoud Rajavi e quajti operacionin si një “letër sigurimi” për menaxhimin dhe zvogëlimin e protestave të anëtarëve për dështimin e “Forough Javidan” dhe viktimat e tij të mëdha për organizimi.

Të gjithë anëtarët u fajësuan për dështimin. Njerëzit u bllokuan në ngushticën “Chahar zebr” (një vend i një beteje të tmerrshme në operacion), për shkak të mijëra ngushticave në mendjet e tyre! Dhe në fakt, “monoteizmi” i tyre ishte i paplotë sepse ata duhej të mendonin për udhëheqjen në mendjet e tyre dhe ata nuk duhet të vareshin nga askush tjetër për sa i përket çështjeve emocionale dhe konsideronin interesat e një burri dhe gruaje si partnerë dhe anëtarët duhet të kishin vetëm interesohuni për udhëheqësin e tyre, Massoud Rajavi.

Këto argumente ishin hyrja në një tjetër “revolucion ideologjik” i njohur si “revolucioni i divorcit”. Për të kontrolluar individët, Massoud Rajavi konsideroi faktorin e vetëm në dështimin e organizatës për të qenë përkatësia e një individi me familjen dhe, për ta kundërshtuar atë, u përpoq të kundërshtonte “individualitetin dhe gjininë” e organizatës, dhe më pas anëtarët e organizata mori një divorc dhe madje fyer njëri-tjetrin. Seyedi Kashani dhe Shohreh Moghaddas nuk u përjashtuan nga kjo dhe ishin të detyruar t’i bindeshin urdhrave të Massoud, përveçse kishin një fëmijë. Shohreh Moghaddas shkoi në Francë në Mars 1993 me Maryam dhe nuk u kthye më në Irak, dhe vajza e Seyedi Kashani u dërgua në Irak në 1991 në një lëvizje sektare.

Kjo është një histori e jetës së shumë njerëzve të cilët janë dënuar me vdekje në kultin Rajavi dhe e shohin të përjashtuar sepse, në kundërshtim me parimet e natyrës, në këtë sekt, vetëm vdekja mund të jetë një faktor në formimin e një familjeje. Kur vëzhgoni videon e varrimit të Seyedi Kashani, ka më shumë të ngjarë të kuptoni realitetin e sekularizmit të MKO-së. Një grua dhe vajzë, të cilave prej vitesh nuk u lejohet të takohen me anëtarët e tjerë të familjes, dhe vetëm leja, është të marrin pjesë në varrim. Possibleshtë e mundur që nëse Massoud Rajavi, kreu i kultit terrorist të MKO-së, do të ishte i pranishëm atë ditë, ai do të dënonte dhe fajësonte gruan dhe vajzën për shprehjen e mirësisë dhe pikëllimit të tyre.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button